TIFF 2020

TIFF 2020

DESPRE FESTIVAL

Fondat în 2002, în Cluj-Napoca, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România.

În ultimii 18 ani, a devenit un brand, nu doar datorită selecției remarcabile de filme, ci și organizării ireproșabile, atmosferei efervescente și varietății de evenimente – de la seminarii, ateliere, programe dedicate industriei cinematografice și conferințe la concerte și petreceri memorabile, cine-concerte și expoziții de artă.

TIFF 2019 în cifre:

 • 220 filme selectate, din 63 de țări
 • 95 000 bilete vândute
 • 130.000 participanți la toate evenimentele din festival (proiecții, expoziții, concerte)
 • 1000 regizori, actori, distribuitori, agenți de vânzări, producători și programatori de festival participanți
 • 400 voluntari
 • cca 20 de locații

Festivalul Internațional de Film Transilvania a avut onorea de a găzdui pe covorul roșu câteva dintre cele mai importante personalități ale cinematografiei europene – Julie Delpy, Michael Radford, Annie Girardot, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Wim Wenders, Jacqueline Bisset, Geraldine Chaplin, Sophia Loren, Alain Delon și Fanny Ardant sunt doar o parte dintre acestea.

Principalele obiective ale TIFF rămân promovarea artei cinematografice prin prezentarea celor mai provocatoare filme ale momentului, susținerea tinerilor cineaști și implicarea constantă în dezvoltarea industriei cinematografice. Printre programele și inițiativele sale se numără:

 • infiniTIFF – un think-tank dedicat viitorului conținutului audiovizual, transformărilor digitale și tehnologiilor de ultim moment, care se adresează principalilor stakeholderi implicați în producția audiovizuală;
 • Transilvania Talent Lab (TTL) – singurul program de training specializat în management cinematografic din România;
 • Transilvania Pitch Stop (TPS) – programul care susține primii pași către dezvoltarea celor mai promițătoare proiecte de film din România și țările vecine, atât sub forma unui Workshop, dar și a platformei de co-producție:
 • EducaTIFF – primul program de educație cinematografică din România, dedicat copiilor de toate vârstele;
 • Let’s Go Digital – un program intensiv care le oferă adolescenților ocazia de a acoperi toate etapele procesului de filmare sub atenta supraveghere a profesioniștilor din industrie.

TIFF este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania, a primit titulatura de membru CENTEAST – Alianța Festivalurilor de Film din Europa Centrală și de Est și este sprijinit de Programul MEDIA – Europa Creativă. În 2011, TIFF a fost acreditat de către Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF), fiind poziționat printre cele mai importante 40 de festivaluri ale lumii.

(sursa: https://tiff.ro/despre-festival )

Event Information

}  July 31, 2020 To August 09, 2020
  Friday, 20:00 to 23:30
n  En, Ro
  https://tiff.ro/

Event Organizer

   ROMANIAN FILM PROMOTION

Get Tickets

Remaining Tickets:

Event Location

Share event